Slik starter du dagen for å skape positivitet i hverdagen.

 

Først og fremst vit at det er du som skaper dagen din fra du våkner om morgenen. Det å våkne og føle deg uthvilt er vel så viktig. Tenk over hva ditt søvnbehov er. Om du ikke vet så prøv å legg deg til fast tid. Slik kan du finne ut om du føler deg uthvilt.

Start med å se for deg hvordan du ønsker dagen din skal være. Så kan du legge en plan som det er mulig for deg å gjennomføre. Del det opp og ta en ting av gangen. Slik at du unngår stress. Samtidig som du kan kjenne på gleden av mestring og tilfredsstillelsen av å ha gjennomført for deg selv.

Finn ut hvordan du vil starte dagen med god selvpleie og egenkjærlighet. For å vite det trenger du å reflektere over flere ting. Er det noe du har neglisjert som du vet du trenger å følge opp? Kan være noe som påvirker humøret ditt, energien din og helsen din.

Da jeg er en reflekterende og følsom person, har jeg tidligere i livet aldri vært meg bevisst hva jeg sender ut. Hva jeg tenker som påvirker hva jeg føler. Faktisk vil jeg si at jeg har vært en veldig negativ person. Jeg har latt meg styre av utenforliggende omstendigheter. For eksempel om andre rundt meg var i dårlig humør. Da lot jeg meg selv bli påvirka. Eller om jeg opplevde at andre behandlet meg dårlig. Kunne jeg føle meg satt ut over lenger tid.

Noe jeg har tenkt en del på som ville gjøre meg godt er å legge inn gode vaner som gir meg god energi utover dagen. En god start setter standarden for den energien du vil være i. Grunnen til at jeg syns det er viktig med en god start. Er fordi det er jeg selv som trenger å bli bevisst og ta ansvar for hvordan jeg lever.

Hvordan andre så meg og behandlet meg. Var jeg veldig ukritisk og trodde at det var en sannhet. At andres oppfatning av meg lot jeg definere meg. Det å gi fra seg kontrollen til alt rundt meg, var utrolig vondt. Jeg hadde ikke en indre forankring i meg selv hvor jeg kunne stå i min indre trygghet. Jeg var ikke glad i meg selv engang, Jeg visste ikke hvem jeg var for jeg ubevisst levde for å bli anerkjent av andre.

Alt jeg etter hvert ønsker å dele med deg er små gull tråder som har vært verdifulle for meg. Om du kan relatere deg til meg og mitt innhold. Vil jeg gjerne dele alt jeg har lært på min unike reise. Om det gir mening for deg noe av det jeg deler. Så ta det for alt det er verdt. Gjør det om til ditt og bruk det for å hjelpe deg selv til å stå i din egen styrke.

3 thoughts on “Slik starter du dagen for å skape positivitet i hverdagen.

  Vidar

  Så bra skrivd❤️

   Maria Kopstad

   Var det noe spesielt du tenkte på som du likte ? Tusen takk. Så godt å høre 🙂

    Vidar

    Alt det med å starte dagen med å være positiv, å planlegge dagen med å gjøre positive ting😀 snu det negative til det bedre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *